Akciók

Árnyékolók

Redőnyrendszerek

Heroal

 

Vakolható tokos redőny

Vakolható tokos redőnyRedőnyrendszereink közül elsősorban szeretnénk bemutatni a vakolható tokos rendszert, melynek főbb jellemzői a horganyzott vagy alumínium lemeztok, Herratekta szigetelővel , alulról bontható szerelőnyílás, alumínium vagy műanyag redőnyléc és lefutósín valamint a szúnyoghálóval kombinálhatóság.

 

 

Előnyei:

 • a redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
 • hőhídmentes, kiváló hőszigetelő
 • a vakolattal borított redőnytok beleolvad a ház homlokzatába
 • igény szerint motorizálható
 • duplán lakkozott felület

 


 

Külsőtokos alumíniumredőny

 

Külsőtokos alumíniumredőny

A nyílászárók elé utólagosan ráépíthető redőnyrendszer, amely az alábbi előnyökkel rendelkezik:

 • RAL színskálából választható színek
 • kiváló hő és hangszigetelés
 • szúnyoghálóval kombinálható
 • igény szerint motorizálható
 • duplán lakkozott felület

 


 

Külsőtokos műanyagredőny

Külsőtokos műanyagredőny

A nyílászáró elé utólagosan ráépíthető redőnyrendszer, melynek főbb jellemzői a hajlított alumínium, vagy horganyzott vaslemez tok, műanyag vagy alumínium oldallemez, gumikéderrel ellátott lefutósín, csapágyazott tengely.

Előnyei:

 • kedvező árú termék
 • igény szerint rendelhető alumínium lefutóval és gyári alumínium tokkal
 • részben hő és hangszigetelő
 • szúnyoghálóval kombinálható
 • igény szerint motorizálható

 


 

Ráépíthető redőnyrendszer

Ráépíthető redőnyrendszerRáépíthető redőnyrendszerÚj ház építésénél és régi ablakok cseréjénél egyaránt alkalmazható minden típusú műanyag nyílászárókhoz. A redőny a nyílászáróval együtt kerül beépítésre, ezzel időt takaríthat meg. A rendszer a régi belsőtokos redőnyök modern változata, hisz ezek is belső szerelőnyílással rendelkeznek. A lefutósín és a tokszerkezet extrudált, UV stabil műanyagból készül.

redőnyrendszer

Előnyei:

 • hőhídmentes, kiváló hőszigetelés
 • műanyag és alumínium léccel is rendelhető
 • szúnyoghálóval kombinálható
 • igény szerint motorizálható

 Faredőny

FaredőnyA faredőny palást kiváló minőségű, szárított, csomómentes borovi fenyőből készül. A fából készült redőny nagy előnye a kiváló hő-, és hangszigetelő tulajdonság és a magas élettartam. Nem lhanyagolható, hogy a fa természetes jellege barátságos környezetet teremt otthonunkban. A faredőny lazúrfestékkel és egyéb színezőanyaggal (pácok) különböző színűre festhető.

 Reluxák

Az egyik legrégebben elterjedt árnyékoló, mely az évek alatt képes volt mindig megújulni, és újabb típusokkal megjelenni a piacon.

 

Alumínium lamellás reluxa

Alumínium lamellás reluxa A legjobban elterjedt nagyon kedvező árú árnyékoló. Előnyös tulajdonságai a kiváló árnyékoló hatás, 100%-ig színtartó, házilag is szerelhető, válaszható lamella-szélességek 16 és 25 mm.

 

 

Trópusi fából készült reluxa

Trópusi fából készült reluxaA trópusi fa sajátossága a nagyon tömör szerkezet és a csomómentesség. Természetes jellege miatt nagyon meleg, barátságos összhatást kelt a lakásban. Nedves, párás helyiségekben nem ajánlott a felhasználása.

Választható színek: világos faeres, sötét faeres, mahagóni.

Főbb felhasználási területei a hagyományos ablakokon kívül a tetőtéri ablakok és a nagyobb lejtésű, meredekebb télikertek üvegfelületei.


 

Roletták

RolettákHagyományos és tetőtéri ablakokra egyaránt alkalmazható árnyékoló. Fényáteresztő és fényzáró textillel is rendelhető. Mindegyik típusa könnyen kezelhető és házilag is felszerelhető. A tokos kivitelben készült fényzáró roletta kiválóan alkalmas számítógépes munkahelyek ablakainak árnyékolására. A tokos kivitel RAL színekben is rendelhető.

 

 

Rugós roletta

A klasszikus roletta típus, falsíkra, nyílászáróra vagy födémre rögzíthető. Bármely pozícióban megállítható. Maximálisan 5,4 m2 lefedésére.

rollo_basis

Gyöngyláncos roletta

Egyik legkeresettebb kézi mozgatású roletta típus. Mérettől függően 25, 36, 42, vagy 62 mm-es tengellyel készül. Megbízható, könnyen használható  szerkezet, bármely pozícióban megállítható. Max. szélesség: 400 cm, max. magasság 350 cm, legnagyobb felület 6,4 m2.

midikasette_roolo

Motoros roletta

Tengelybe épített 24V vagy 230V motoros mozgatással.

 

Tokozott zárt szerkezetű roletta  

A roletta tokozott változata készülhet minitokos 44*46 mm, miditokos 54*59 mm és maxitokos 115*120 mm-es alumínium tokméretekkel. Felár ellenében rendelhető feszített kivitelben vagy alumínium vezetősínnel és alsó fogadó profillal a 100%-os fényzárásért. A szerkezeti elemek RAL 9016 fehér, RAL 9006 ezüst-szürke és 9005 barna-fekete színekben rendelhetők. Rugós, gyöngyláncos és motoros mozgatással rendelhető.

Üveg elé falcba szerelhető tokozott roletta. Kézi mozgatással, felár ellenében oldaltakaró sínnel. glasleiste_rollo

Doppel roletta (sávroló)  

Igazi belsőépítészeti különlegesség, játék a színekkel, fénnyel.

 

Egyedi kivitelek

Drapéria különböző formákban.
Motoros mozgatás, fényérzékelő vezérlések, távirányítás.

 


 

Harmonikaajtó

HarmonikaajtóA harmonika ajtó praktikus választás olyan lakásokban, ahol a nyíló ajtók okoznak közlekedési nehézségeket. Nagyon jó hő-, és hangszigetelő tulajdonsága miatt kitűnően alkalmas nagyobb helyiségek térelválasztására. Az ajtók tetszőleges méretben és nyolcfajta színben rendelhetők, akár ablakos kivitelben is.

 

 


 

Szalagfüggöny

SzalagfüggönyIrodák, bankok, lakások árnyékolására egyaránt alkalmas, mivel a széles szín és anyagválasztéknak köszönhetően bármilyen környezethez alkalmazkodik. A textilek fényáteresztő és fényzáró anyagokból készülnek, 127, 89 és 63 milliméteres szélességben. A fényzáró - általában PVC alapú textilek kiválóan alkalmasak számítógéptermek és nedves párás helyiségek árnyékolására.

A szalagfüggöny karnisok az alábbi típusokban kerülhetnek kialakításra: egyenes, ferde, boltíves és bástya íves karnis.

Karnis típusok

A karnisok klipsszel a födémre vagy álmennyezetre illetve konzollal a falsíkra szerelhetőek. A lamellák a karnis egyik vagy mindkét szélére elhúzhatóak illetve behúzott állapotban 360 fokban forgathatóak. A kezelő egység a karnis bármely szélére kérhető.

 

Standard egyenes

25 mm magas és 40 mm széles alumínium karnis, maximálisan 700 cm-hosszban gyártható. A lamellák magassága 500 cm magasságig gyárthatók. A karnis vízszintesen illetve ferde síkban is felszerelhető. Kézi és motoros mozgatással is rendelhető

Szalagfüggöny

Horizontális ívelt

560 cm szélességig és 500 cm-es magasságig gyártható. Csak 63, 89 és 127 mm-es lamellával gyártható.

Szalagfüggöny

Vertikális - boltíves karnis

560 cm maximális szélességig, helyszínen készített sablon alapján szegmens illetve boltívben gyártható. Igény szerint 89 vagy 127-es lamellával.

Szalagfüggöny

Feszített szalagfüggöny

Felülvilágítók és télikertek mennyezeti árnyékolására vagy ablakokhoz lebegésmentes árnyékolására szolgál. Ablakokhoz 400 cm-es szélességig és 500 cm-es magasságig, mennyezetre 450 cm szélességig és 200 cm lamella hosszúságig gyártható.

Szalagfüggöny

 

Lamella típusok

 • Szélesség szerint: 127, 100, 89, 80, 63 mm széles lamellák
 • Fényáteresztés szerint: fényáteresztő, fényzáró és black out
 • Anyagtípus szerint: textil, pvc, alumínium, üvegszál, bambusz, trópusi fa

 

Elektromos kiegészítők

 • 230V vagy 24V mozgatás

 • csak forgatás vagy forgatás és elhúzás

 • vezetékes kapcsolós rendszer vagy távirányítás infra vagy rádiós rendszerrel

 


 

Pliszé

Az előkelő megjelenés, párosítva a fény és az árnyék rafinált játékával jellemzi ezt a terméket. A pliszére vagy magyarul harmónika rolóra egyre nagyobb az igény.

Aktuális kinálatunk több mint 50 igényes anyagminőséget foglal magába és 300 feletti csodálatos színválasztékból csemegézhet a kedves vásárló. A  különböző ablakkialakitásokhoz alkalmazkodva kimerithetelen lehetőséget kinálunk.

 A sokrétű modellpaletta alapján a pliszét rendkivül egyénre szabottan lehet kialakitani alkalmazkodva a különböző ablakformákhoz.

A COSIFLOR System®  a magas minőség garanciája.

Típusok:

- Typ. VS -  feszített zsinóros mozgatással

 

- Typ. F szabadonfüggő

 

- Typ. Slope - Egyedi alakzatok

 

- Typ. Plafond - télikertek árnyékolására - spiciális alakzatokra is


 

Lapfüggöny

A modern lapfüggönyöket a többfunkciós felhasználásuk miatt egyre gyakrabban alkalmazzák, ezzel megteremtik a legújabb trendeket a belső építészetben. Akár nagyobb felületek árnyékolójaként, akár belső terek elválasztásakor kitűnő megoldás lehet.

A különféle anyagok a legkülönbözőbb mintázatokkal sokrétűen variálhatók. Az egyes elemek külön-külön is elhúzhatók, ezáltal rendkívül kreatív kialakításhoz jutunk.

3, 4, és 5 pályás sínrendszerrel, alsó és felső "profilok" több típusában, kézi vagy motoros mozgatással rendelhető. Térelválasztásnak is kiválóan alkalmas.

20-tól 160 cm széles textil lapokkal rendelhető max. 600 cm-es hosszúságban.

Készülhet Erfal roletta textillel vagy az Ön saját függöny anyagával.


 

Római roletta

A római roló technikák az ablakok különleges diszei.  Egyedi tulajdonságuknak köszönhetően tökéletes  szintézist alkotnak a keresztüllátás ill. árnyékolásban, továbbá az elegánsan szellős textilek különleges hangulatot teremtenek.

 A méretre szabott római rolótechnikák megfelelnek az elvárásoknak. Rendkivül  fantáziadús a kialakitásuk, a legváratlanabb módon jelennek meg.

A raffroló bármilyen függönyanyagból elkészíthető. Szerkezete a hagyományostól eltérően függőlegesen mozgatja a függönyt. A textil tépőzárral rögzíthető a fejsínhez, amelyhez a felhúzó és kezelő mechanika is csatlakozik. A működtetés és kezelés gyöngyláncos vagy zsinóros, de igény esetén motoros is lehet.

 

Raffinesse

 • nyitott szerkezeti kivitel
 • max. 2,5 kg textil anyagsúlyig, 3,5 x 3,5 m méretig
 • gyöngyláncos mozgatással

 

Magic

 • fél-tokozott szerkezeti kivitel
 • max. 6 kg textil anyagsúlyig
 • gyöngyláncos vagy 24V motoros mozgatással
 • max. 3,0 x 3,0 m méretig

 

Macom

 • nyitott szerkezeti kivitel
 • max. 4,0 kg textil anyagsúlyig
 • gyöngyláncos vagy 24V motoros mozgatással
 • max. 6,0 m szélességig

 

Tulib

 • nyitott szerkezeti kivitel
 • max. 6 kg textil anyagsúlyig
 • gyöngyláncos mozgatással
 • max. 6,0 m szélességig

 


 

Szúnyogháló rendszerek

Szúnyogháló Szúnyogháló Szúnyogháló Szúnyogháló

A szúnyoghálók műanyag vagy alumínium kerettel, üvegszálas hálóval kerülnek forgalomba. A kedvező áruk és a könnyű szerelhetőség miatt nagyon kedveltek kisebb helyiségek ablakaira. Erősebb alumínium profilból készíthető boltíves, háromszög és trapéz kialakítás is.

 

Zsanéros szúnyoghálós ajtó

Vastag alumínium profilból készül, üvegszálas háló felhasználásával. Hagyományos vagy rugós zsanérral rendelhető, boltíves kialakítás egyedileg kivitelezhető.

 

Mobil szúnyoghálók

A szúnyoghálók függőleges mozgatással ablakokra, vízszintes mozgatással teraszajtókra kerülhetnek felszerelésre. A szerkezet teljes egészében alumíniumból készül, üvegszálas háló felhasználásával. A fix zsanéros, és mobil szúnyoghálók igény szerint rendelhetők a RAL színskála színeiből.


 

Napellenző

NapellenzőNapellenzőA napellenzők kiválóan alkalmasak teraszok, kertek árnyékolására. A kiváló minőségű, UV stabil kültéri ponyvával ellátott alumínium könyökkaros szerkezetek maximum 10m x 4m-es nagyságban készülhetnek el. A napellenző egyedileg kérhető motoros működtetéssel, melynek kiegészítéseként opciósan választható a szél-, fény-, és esőérzékelő. Nyílt falfelület esetén ajánlott alumínium védőtető használata a szerkezet és ponyva védelmére a közvetlen és tartós időjárási hatások (hó, eső) ellen.

Markilux partner


 

Motorizáció

Becker motorok és vezéslések redőnyökhöz

Becker motoros redőny

A motoros redőnyök működésük szempontjából 3 csoportra oszthatóak:

1. Rádióvevővel szerelt motor
2. Elektronikus végállású motor
3. Mechanikus végállású motor

Leggyakrabban a rádióvevős motorokat szereljük, mivel a működtető kapcsoló nincs összekötve a motorral, rádiójellel kommunikálnak. Előnye, hogy nem kell előre a falba vezetékcsatornákat beépíteni, kényelmesen tudjuk akár fotelból a redőnyünket működtetni. Ezenkívül előre be tudjuk programozni, hogy mikor menjen fel, és le. Biztonsági szempontból is jelentős, mivel a redőnyök automatikusan működnek, és ha hosszabb időre vagyunk távol otthonunktól, akkor is egy lakott ház látszatát keltik. Kiegészíthetjük fényérzékelővel, ami a napfény erősségét figyeli és ez alapján vezérli a redőnyünket.

A mechanikus vezérlésű motorral szerelt redőnynél egy kapcsolót kell a falon elhelyezni, amit össze kell kötni a motorral. Ezt új építésű házaknál célszerű előre becsatornázni a falba, de utólag is meg lehet oldani a felszerelését külső kábelcsatorna felszerelésével. Nagy előnye még ennek a megoldásnak, hogy olcsó!

A következőkben az összes redőnymotor fajtát meg tudja tekinteni a távirányítókkal együtt: